Activiteiten reddingsbrigade

Bewakingen

Reddingsbrigade Leidschendam bewaakt in principe de zomermaanden (mei - oktober) in de weekenden. Indien er bewaakt wordt is de post geopend van 10:00 - 18:00. Daarnaast is de RBL aanwezig bij evenementen onder andere bij de intocht van Sinterklaas, Vlietdagen en Carnaval.

Organiseert u een evenement in Leidschendam-Voorburg rondom het water? Neem dan contact op met de RBL.

OPLEIDINGEN

Vaartraining en praktijktraining op alle niveaus en voor alle functies. Als lid van de reddingsbrigade kan je (vanaf 15 jaar) beginnen met het behalen van (junior) lifeguard diploma’s. Deze diploma’s leiden op tot toezichthoudende en hulpverlenende taken langs de kust, open water en het zwembad.

De opleidingen van Reddingsbrigade Nederland zijn Internationaal erkend door de Internationale Life Saving Federation.

De RBL beschikt zelf over gecertificeerde instructeurs.

Alarmploeg

De RBL beschikt over een alarmploeg die in geval van watersnood direct hulp kan verlenen. De RBL heeft dan ook bij de watersnood in 1995 geassisteerd. Verder beschikt de RBL over een eenheid van de Nationale Reddingsvloot, een Tinn-Silver 550.


Exameneisen

De exameneisen staan op de website van Reddingsbrigade Nederland:

Zwemtrainingen

De RBL verzorgt zwemlessen die opleiden voor de brevetten en diploma's van de bond (Reddingbrigade Nederland). Daarnaast biedt de RBL, voor de ervaren leden, conditietraining en (herhalings)oefeningen. Deze oefeningen omvatten de praktijkoefeningen uit de diplomalijn van de bond, maar er zijn ook speciale oefeningen zoals een oefening ijsongevallen, massaongevallen en dergelijke.

Zwemtijden

  • iedere donderdag van 20:00 - 20:45 (omkleden vanaf 19:45)