Nationale Reddingsvloot

De Nationale Reddingsvloot

Reddingsbrigade Leidschendam maakt deel uit van de Nationale Reddingsvloot (NRV). de NRV staat 24/7 paraat om te assisteren bij watersnood of andere grootschalige waterincidenten. Binnen de NRV maakt onze reddingsbrigade deel uit van de reddingsgroep Haaglanden.

Training

De leden van Reddingsbrigade Leidschendam die deel uitmaken van de NRV eenheid worden goed opgeleid. Voordat een lid onderdeel kan uitmaken van deze eenheid dient hij/zij minimaal al 3 jaar ervaring te hebben in het reguliere reddingsbrigade werk.

De nadruk in de alarmploegopleiding, ligt hier vooral op het samenwerken met andere reddingsbrigades maar ook het samenwerken met andere hulpdiensten zoals brandweer en ambulance. Daarnaast wordt er van de leden verwacht dat zij kunnen navigeren in onbekend gebied en specialist zijn in het verkennen van een gebied.

Omdat de NRV 365 dagen per jaar inzetbaar is, trainen onze leden het hele jaar door. Trainingen met storm en andere slechte weersomstandigheden vormen hier een belangrijk onderdeel van.

Vaartuig

Tinn-Silver 550 Rescue

De NRV bestaat uit drie type vaartuigen. Reddingsbrigade Leidschendam beschikt over een Tinn-Silver 550 rescue. Deze boot zetten we naast het werk van de NRV ook in voor onze Reguliere taken.


Tinn-Silver 550 Rescue

Vaartuig (casco):

Lengte : 5,90 mtr.

Breedte : 1,95 mtr .

Diepgang : 0,32 mtr.

Gewicht : 580 kg

Capaciteit: 7 personen