Bewaking

Bewakingen

Reddingsbrigade Leidschendam houdt in de weekenden tussen mei en oktober toezicht in het recreatie gebied Vlietland. Deze taak wordt binnen de reddingsbrigades vaak aangeduid met de term: bewaken. Indien er bewaakt wordt is de post geopend van 10:00 - 18:00. Daarnaast is de RBL aanwezig bij evenementen onder andere bij de intocht van Sinterklaas, Vlietdagen en Carnaval.

Organiseert u een evenement in Leidschendam-Voorburg rondom het water? Neem dan contact op met de RBL.

Bewaking op Vlietland

Tijdens de bewaking op Vlietland is de reddingsbrigade primair verantwoordelijk voor het toezicht op het water. Daarnaast vervuld de reddingsbrigade ook nog een toezichtstaak op de fiets- en wandelpaden die door het gebied lopen.

Daarnaast is de reddingsbrigade op deze dagen aanwezig als First-Responder in het gebied. Dit betekent dat de vrijwilligers van de reddingsbrigade vaak als eerste aanwezig zijn bij ongevallen.

Evenementen binnen Leidschendam-Voorburg

Bij de evenementen in Leidschendam-Voorburg die op of om het water plaatsvinden, is meestal ook de reddingsbrigade aanwezig. De reddingsbrigade is specialist in het toezicht houden en hulp verlenen bij dit soort evenementen. Ook is de reddingsbrigade aanwezig om de organisatie, waar nodig, te assisteren op het water. Wij zijn jaarlijks actief bij:

  • De intocht van Sinterklaas (Leidschendam en Voorburg)
  • De Vlietdagen
  • De doop van prins Carnaval
  • De opening van het watersportseizoen
  • De Midzomer Triatlon op Vlietland

Daarnaast kunnen wij gevraagd worden voor assistentie bij alle andere evenementen op of om het water.

Organiseert u een evenement? Neem dan contact op met de RBL.

Evenementen buiten Leidschendam-Voorburg

Naast evenementen binnen de gemeente is Reddingsbrigade Leidschendam ook actief buiten de gemeente. Vaak is dit in samenwerking met andere reddingsbrigades in een veiligheidsregio. Door bijstand te verlenen aan onze collega's kunnen wij op onze beurt ook een beroep doen op de capaciteit van andere verenigingen. Afgelopen jaren heeft Reddingsbrigade Leidschendam onder andere ondersteuning verleend bij:

  • De Vestingdagen in Hellevoetsluis
  • Het Kinderfeestbeest in Amsterdam
  • De Sinterklaas intocht in Rijswijk
  • Het Doeshavenconcert in Leiderdorp