zwemtraining

De RBL leidt op voor de door de KNBRD opgestelde diplomalijn. Dit omvat de brevetten Junior Redder 1 tot en met Life Saver 3. De RBL verzorgt geen elementaire zwemlessen; we gaan er vanuit dat de nieuwe leden tenminste in het bezit zijn van zwemdiploma A en B.

Instructie of conditie ?

Voor de leden die de diploma's nog niet hebben wordt tijdens de zwemtraining de basis opgebouwd tot het zwemmend redden. Deze basis wordt op latere leeftijd steeds verder verdiept met als hoogste diploma 'Life Saver 3'. Voor de leden die in het bezit zijn van alle diploma's en brevetten wordt meer aandacht besteed aan conditie en thema lessen rondom het reddend zwemmen. Thema's als ijsongevallen, auto te water, duikongevallen, massaongevallen en andere specifieke situaties komen daarbij aan bod.

Kwaliteits niveau

Om de kwaliteit van de leden te bewaken, heeft de RBL een aantal controlemomenten. Natuurlijk zijn er de bondsdiploma's welke door een door de bond afgevaardigde examinator worden afgenomen. Daarnaast hebben wij onze eigen checkdagen ingevoerd waarbij alle stof nog eens geoefend en afgetekend wordt.


De RBL streeft ernaar de zwemopleidingen zo goed mogelijk in het RBL brede opleidingsplan in te passen, waarbij kwaliteit, veiligheid en een hoog kennisniveau voorop staan.

Zwemtijd

  • Zowel de instructiegroep als de conditie groep zwemmen op donderdagavond van 20:00 - 20:45 in zwembad 'de fluit'. Omkleden vanaf 19:45, voorafgaand aan het zwemmen wordt meestal op het droge geoefend aan de zwembad kant.

Interesse? Kom een keer langs!